A Talmácsi Racing versenyzője, Alessandro Zaccone pontszerző helyen végzett

Talmacsi

Nehezen indult, de annál pozitívabban zárult a FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság idei második versenynapja a Talmácsi Racing számára. A magyar csapat olasz motorosa, Alessandro Zaccone a két Eb-pontot érő 14. helyen zárta az asseni versenyt. A pénteki szabadedzések után szombaton már csak komoly tétre menő etapok vártak a 40 fős Európa-bajnoki mezőnyre a TT Circuit Assen versenypályán. A délelőtt rendezett időmérő edzés nem a várakozások szerint alakult Zaccone számára, aki nem igazán találta a megfelelő érzést Honda CBR600RR motorjának nyergében, és csak a 22. helyre kvalifikálta magát.

A 13 körös futamon innen kellett felzárkóznia a pontszerző helyek egyikére, ami sikerült is neki. Ez nagyrészt annak is volt köszönhető, hogy a csapat az időmérő és a verseny között teljesen áthangolta a motort, ami kockázatos lépés volt ugyan, de bejött. Az időmérőn 1:42.1 volt Zaccone legjobb ideje, míg a futamon 1:41.5, azaz hat tizedmásodpercet tudott gyorsulni az új beállításoknak köszönhetően.

A verseny elején rohamosan léptékben zárkózott fel az élmezőnyre, körről körre javítva pozícióján, ám a futam későbbi szakaszában fennakadt egy kawasakis honfitársán, akit a kanyarokban többször megelőzött, ám az motorja lóerő-fölényét kihasználva az egyenesekben mindig visszajött elé. A Talmácsi Racing versenyzője így a folytatásban már nem tudta saját tempóját diktálni, és végül be kellett érnie a két pontot érő 14. hellyel. Ez egyben azt is jelenti, hogy a csapat megszerezte idei első Eb-pontjait.

Alessandro Zaccone:

„Jó napunk volt, és azt kell, hogy mondjam, hogy a kvalifikációt leszámítva minden remekül ment. Sajnálom, hogy az időmérőn nem sikerült egy jobb rajtpozíciót szereznem, mert ez esetben a versenyen még jobb eredményt is elérhettem volna. A futam előtt a csapat állított a motoron, és szerintem nagyon jó irányba mozdultunk el. Sokkal jobbnak éreztem a motort, mint előtte a kvalifikáción, és szerencsére az időeredményeimen is megmutatkozott. A végén csak azt sajnáltam, hogy kawasakis vetélytársamon fennakadtam, ami bosszantó volt, mert magamtól jóval nagyobb tempóra lettem volna képes, de az egyenesekben lehetetlen volt mit kezdeni az erőfölényével. Nem csüggedünk, örülünk a két pontnak, de a jövőben próbálunk még jobb eredményeket elérni.”

Talmácsi Gábor csapatfőnök:

„Nagyon örülök a csapat idei első Eb-pontjainak. Összességében jobb szezonkezdésre számítottunk idén, de az első versenyek tapasztalatai alapján be kell látnunk, hogy a Honda motorerőben jelenleg hátrányt szenved a többi márkához képest. A szabályok adta kereteken belül mi minden tuningot végrehajtottunk rajta, amit csak lehet, de szemmel látható, hogy az egyenesekben előnyben vannak a többiek. A versenyen visszatértünk a tavaly használt beállításokhoz, és ez bevált, mert Zaccone az idei évben most először szállt le úgy a motorról, hogy elégedett volt vele. Tovább kell haladnunk ezen az úton, megpróbálva tovább javítani a beállításokon, és lehetőleg a motor teljesítményén is, hogy a hátralevő futamokon már az élmezőnnyel is fel tudjuk venni a versenyt.”

A FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság következő fordulóját az olaszországi Imolában rendezik május 8. és 9. között.

Posted on 2015-04-20 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top