Ásványvíz palackozót épít a Jánosik Kft.

Új, zöldmezős beruházásként 2000 négyzetméter alapterületű ásványvíz palackozó üzemet épít Deteken, helyi vállalkozók megbízásából, a Jánosik és Társa Kft. A kis abaúji faluban kiváló minőségű, lúgos kémhatású ásványvíz forrást találtak, és erre települ rá az üzem. A 330 milliós beruházás kivitelezése már javában zajlik – tájékoztatott Jánosik Lajos, az építést végző cég tulajdonosa.

 

Az üzemcsarnok építéséhez állami támogatást is nyertek az építtetők, a többi részt magánerőből finanszírozzák. A beruházás előkészítésében is részt vállalt a kivitelező, a tervek is a Jánosik Kft.-nél készültek. Az acélszerkezetes, szendvics paneles csarnokban kap helyet a palackokat előállító fröccsöntő részleg, a palackozó üzem, s itt lesznek majd az irodák, szociális helyiségek, az öltözők, mosdók. A palackokat előállító és a palackozó technológiai berendezéseket egy német cég szállítja, helyezi majd üzembe.

 

A kivitelezést nehezítette, hogy az üzem egy meredek terepen létesül, s emiatt mintegy 10 ezer köbméter földet kellett megmozgatni. Az építkezés során átlagban 30-40 ember dolgozik a Jánosik Kft.-től. Az új létesítmény 20 – 30 embernek ad majd folyamatosan munkát. Ez az elmaradott, szegénység sújtotta térségben nagy szó, hiszen a község lakóinak 10 százalékát jelenti. Időben megkezdik a leendő dolgozók képzését.

 

A Jánosik Kft.-nek az üzemcsarnok kivitelezése szép, de nem ismeretlen feladat, hiszen több hasonlót építettünk már az országban – mondta Jánosik Lajos.

 

Posted on 2014-04-01 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top