Berki nem tesz újévi fogadalmat

Berki Krisztián nem tesz újévi fogadalmat. Már csak azért sem, mert az előző szezon tükrében mindig adott, hogy mi az, amire fókuszálnia kell, így az is adott, hogy esetleg mit kell másként csinálnia. A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő olimpiai bajnok tornász egyébként semmit sem bánt meg, de tudja, jövőre még többet kell dolgoznia, hogy a következő szezonja jobban sikerüljön.

 

Fotó: Hrotkó Bálint„Az olimpia után szerintem jó volt ez az év, és annak ellenére is ezt mondom, hogy nem állhattam minden verseny végén a dobogó legfelső fokára. Mert le tudtam vonni a tanulságokat, és tudom, hogy jövőre mit kell másképp csinálnom. Az a helyzet, hogy fel kellett ébrednem, rá kellett jönnöm néhány dologra. Például arra, hogy az olimpia után egy kicsit kiengedtem, hogy bár továbbra is mindenhova aranyért utaztam, talán nem voltam annyira sikeréhes, nem volt bennem akkora tűz, mint korábban. A sikertelen világbajnokság azonban elég nagy pofon volt ahhoz, hogy jövőre ugyanúgy tudjak készülni, mint az olimpia előtti években” – nyilatkozta a lólengés londoni bajnoka, Berki Krisztián.

 

Ha pusztán az idei szezont nézzük, ha csupán a versenyeredményeket, akkor Berki a március eleji francia világkupa-versenyt emeli ki, az év első nemzetközi viadalát, amelyre sikerült remek formába lendülnie, úgyhogy meg is nyerte. Említi még az Európa-bajnokságot, amelyet bár nem nyert meg, a gyakorlata biztatóan sikerült.

 

„Nem volt olyan verseny az idén, ami álmatlan éjszakákat okozott volna. Mivel éreztem, hogy az olimpia után egy kicsit kiengedtem, ezeket a csalódásokat is könnyebben elengedtem magamtól. S hogy mit várok az új évtől? Azt, hogy tökéletesítjük az új gyakorlatomat, és be tudjam mutatni a versenyeken. A világbajnokság arra is jó volt egyébként, hogy megtudjam: az új gyakorlatomra kaphatok olyan pontszámot, amivel vébét lehet nyerni. Úgyhogy nincs okom keseregni. Ha mentálisan fel tudok készülni, és fizikálisan is rendben leszek, semmi akadálya nem lesz a jó szereplésnek…”

 

Posted on 2013-12-20 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top