Besenyei Péter: „Továbbra is motivált vagyok”

Pechesen alakult az első két futama, de Malajziában is a legjobb pozícióra törekszik Besenyei Péter. A Red Bull Air Race magyar pilótája a rovinji pilon hiba után úgy látja, ezúttal minden esély meg van a győzelemre.

 

„A csapattal továbbra is motiváltak vagyunk, van még esély a bajnoki címre” – árulta el Besenyei Péter, aki a Red Bull Air Race idei első futamán önhibáján kívül, motorhiba miatt nem szerzett pontot, a második versenyben pedig pilonnak ütközött, és a kilencedik helyen fejezte be a versenyt.

 

„Rovinjban motor melegedéssel küzdöttünk, így nem tudtam teljes gázon menni, a versenynapra azonban sikerült ezt kiküszöbölni. Aznap valóban először tudtam egészséges motorral repülni, de sajnos itt én hibáztam: hozzáértem egy kapuhoz. A jó hír viszont, hogy láttuk, ha a motor jól működik, akkor a repülőgép nyerésre esélyes! – mondta el Besenyei.

 

A hétvégén Putrajayában mérkőzik meg műrepülő bajnokunk, aki hozzátette: a felszerelést és versenygépét, a Corvus Racert légi úton szállítják a helyszínre. Besenyei szerint Putrajaya pályája a rajz alapján nem tűnik olyan trükkösnek, mint Rovinjban, de csak az első tréning után derül majd ki, milyen is valójában. „Az időjárási körülmények ebben az évben talán itt a legérdekesebbek, hiszen a rendkívüli meleg és páratartalom, próbára teszik mind a motorokat úgy a pilótákat is” – mondta el.

 

A világ leggyorsabb pilótái a 2014-es szezonban, a malajziai futam után még ellátogatnak többek között Kínába, Lengyelországba, az Amerikai Egyesült Államokba és Nagy-Britanniába is, lesz még tehát alkalom arra, hogy  Besenyei és magyar gyártmányú repülője bizonyítson.

 

Posted on 2014-05-16 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top