Keresettek a szakemberek a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nél

Kecskemét – A Magyarországon 2013. harmadik negyedévben mutatkozó GDP-növekedésben nagy szerepe volt a hazai autógyártás fejlődésének, így a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár szignifikánsan hozzájárult az ország pozitív gazdasági fejlődéséhez.

 

2012-ben már több mint 40.000 Mercedes-Benz B-osztály gördült le a gyártósorról, 2013-ban pedig több mint 100.000 Mercedes-Benz B- és CLA-osztály gépjárművet gyártottak Kecskeméten (össztermelés 2013-ban: 109.266 darab személyautó, 2012-ben 41.035 személyautó). Jelenleg több mint 3 ezer magyar munkatársat foglalkoztatnak az üzemben, és a beruházás következtében a becslések szerint legalább 10 ezer új munkahely jött létre Kecskeméten és környékén.

 

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a tavaszi időszakban az ország számos pontján toboroz további munkatársakat a kecskeméti Mercedes-Benz gyárba. A vállalat elsősorban a termelés és a termelést támogató területekre keres szakembereket, ugyanakkor szeretettel várják a diplomázókat és a gyakornoki állások iránt érdeklődőket is. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában ugyanis azonnali kezdéssel betölthetők gyakornoki pozíciók a beszerzés, HR, IT, pénzügy, marketing, minőségbiztosítás, logisztika és műszaki üzemeltetés területeken. Jelentkezni lehet továbbá a présüzem, felületkezelő üzem, karosszéria üzem és összeszerelő üzem által meghirdetett gyakornoki álláshelyekre is.

 

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. – biztos munkahelyet és jó perspektívákat nyújtva – segíti a magyar fiatalok elhelyezkedését a kecskeméti régióban is, ezért vezette be elsőként Magyarországon a duális szakképzést és főiskolai képzést, amely iránt egyre több fiatal érdeklődik.

 

Az álláshelyekre és gyakornoki pozíciókra a pályázatokat a palyazat@daimler.com, illetve a gyakornok_371@daimler.com címre várják, de az állásbörzéken személyesen is be lehet nyújtani a jelentkezéseket.

 

Az első helyszín az Óbudai egyetem állásbörzéje lesz, ahol február 18-19-én az egyetem két telephelyén, a Tavaszmező utcában és a második napon a Bécsi úton fogadják az érdeklődőket.

 

A toborzó körút további állomásai:

 

2014.02.25 Debreceni Műszaki Kar Állásbörze (Debrecen)

2014.02.26-27. HVG Állásbörze (Budapest)

 

2014.03.05-06. Corvinus Egyetem Állásbörze (Budapest)

2014.03.12-13. BME állásbörze (Budapest)

2014.03.26. Szegedi Egyetem Állásbörze (Szeged)

 

2014.04.26.GAMF állásbörze(Kecskemét)

 

A német mintájú duális főiskolai képzés

 

A duális főiskolai képzés az elméleti és a gyakorlati oktatás szoros egymásra épülésén alapul. A Németországban már 1972 óta sikeresen működő, és Magyarországon 2012-ben a Mercedes-Benz által elsőként bevezetett duális főiskolai képzés egy nemzetközileg is elismert rendszer, melynek számos előnye van:

 

A gyakorlati képzés szerves részét képezi az oktatásnak, ezért a hallgatók több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek már a diploma átvételekor is. A képzés – a duális főiskolai képzésben együttműködő céggel kötött tanulmányi szerződés értelmében – anyagi függetlenséget biztosít a hallgatóknak. Egy olyan szakmai képzésről van szó, amely viszonylag rövid idő alatt (3 és fél év) célorientált, hivatalosan elismert végzettséget ad, ezáltal biztos szakmai jövőképet nyújt a képzésben résztvevőknek.

 

A duális képzésbe bekapcsolódó cégek számára is egyértelmű előnyökkel jár ez az oktatási forma: magas szinten képzett szakemberek kerülnek ki a főiskolákról, akik már tökéletesen ismerik a választott cég kultúráját, a vállalatnál alkalmazott munkafolyamatokat és technológiát.

 

Posted on 2014-02-19 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top